تعداد بازدید: 1

 

رفع كج خُلقي با تغذيه سالم

   
 

 

 

 

مردم، انواع و اقسام دليل ها را مقصر و عامل اصلي كج خلقي و بي حالي خود مي دانند، مثل آب و هوا، روز سخت كاري يا ترافيك.

گاهي اوقات، خستگي شديد يا كج خلقي، مشكل احساسي پيچيده اي نيست، بلكه معمولاً به نوع تغذيه مربوط مي شود.

جينا ساترلند- متخصص تغذيه- مي گويد : ثابت شده است كه انتخاب هاي غذايي، بيش از گذشته با بدحالي و افسردگي مرتبط هستند؛ بنابراين قبل از اينكه براي گذاشتن ظرف هاي كثيف در ظرفشويي به همسر خود غُر بزنيد، به اين فكر كنيد كه چه غذايي را در اين ظرف ها سرو كرده ايد.

ساترلند غذاها و مواد مغذي را در جريان خلق و خو بسيار مهم مي داند.

وي در مورد مواد غذايي مي گويد:

كربوهيدرات ها

بسياري از مردم هنوز هم كاهش وزن را با نخوردن كربوهيدرات ها مرتبط مي كنند، در حالي كه كربوهيدرات ها بخش مهمي از يك رژيم غذايي سالم و متعادل هستند. براي اينكه در طول روز، انرژي لازم را داشته باشيد، بسيار مهم است كه حتماً از غلات سبوس دار و حبوبات استفاده كنيد.

سروتونين(يك ماده شيميايي در مغز و مرتبط با حالات عاطفي) تحت تأثير نوع تغذيه است. اختلالات احساسي و اخلاقي مانند عصبانيت هاي فصل زمستان يا اختلالات فصلي (SAD) نيز با فقدان سروتونين در بدن مرتبط هستند و از اين نظر، كربوهيدرات ها مي توانند به توليد سرتونين كمك كنند.

پروتئين

غذاهاي سرشار از پروتئين مانند تن ماهي، شير، مرغ، جوانه گندم و تخم مرغ نيز توليد سروتونين در بدن را تحت تأثير قرار مي دهند.

اسيدهاي چرب اُمگا 3

ماهي آزاد، قزل آلا و ديگر غذاهاي سرشار از امگا-3 نيز در بهترشدن حالات احساسي مؤثرند.

ويتامين C

ثابت شده است كه ويتامين C نيز به بدن كمك مي كند تا با شرايط پُراسترس کنار بيايد و عملكرد سيستم اعصاب را بهبود مي بخشد. آب پرتقال خالص و ساير مركبات، منابعي بسيار غني از ويتامين C هستند.

ويتامين E

تجربيات پزشكي نشان داده است افرادي كه دچار افسردگي هستند نيز از كمبود ويتامين E رنج مي برند. هر چند روغن داراي چربي بالايي است، ولي بايد به طور متعادل آن را مصرف كرد. به طور مثال، روغن كانولا( روغن گلزا) سرشار از ويتامين E است. آجيل هاي مختلف نيز منبع غني اين ويتامين هستند.

نويسنده : سودابه قيصري

   
   

معرفی این صفحه به دوستان

ایمیل فرستنده

 

نام فرستنده

     ایمیل گیرنده

 

  نام گیرنده

   
   
   
   
copyright © 2006 Parsdiet All rights reserved Design by P.P.D Group

برداشتن مطالب از این سایت با ذکر نام سایت مجاز می باشد