تعداد بازدید: 1

 

غذاهاي مضر براي يادگيري دانش آموزان

   
 

 

 

 

قندها(مواد غذايي شيرين)

تحقيقات اخير نشان مى‌دهد که مصرف قند زياد باعث ايجاد استرس در مغز مي شود. براى مثال نيم ساعت پس از خوردن يک ماده ي شيرين، کالرى آن به سرعت مى‌شکند و گلوکز خون کودک بالا مى‌رود. اگرچه ماهيچه‌ها و ديگر بافت هاى چربى آن را براى استفاده هاي بعدي ذخيره مى‌کنند، ولي بافت مغز نمى‌تواند اين کار را انجام دهد.

سه ساعت پس از خوردن مواد قندى، گلوکز خون پايين آمده و شروع به آزاد کردن هورمون هاى استرس زا مى‌کند.

کودکانى که دچار اختلال کم توجهى (ADD) و اختلال بيش فعالى (ADHD) هستند کمتر قادرند با تأثيرات غذاى شيرين مقابله کنند، بنابراين فعاليت فيزيکي شان افزايش مى‌يابد که اين فعاليت در اثر پايين آمدن گلوکز خون و تلاش براى به کار انداختن مغز است.

تحقيقات نشان مى‌دهد حتى بزرگسالان دچار (ADD) و (ADHD) که در سوخت و ساز گلوکز مشکل دارند، بخش هايى از مغزشان که توجه ، رفتار و اعمال درونى آنها را تنظيم مى‌کند تحت تأثير قرار مى‌گيرد.


قندهاي مصنوعي

متأسفانه قندهاى مصنوعي نيز مشکلات ديگرى به همراه دارند. مثلاً آسپارتام ، بر سيستم عصبى مرکزى تأثير گذارده و موجب اختلالاتى مانند حمله مى‌شود.

دکتر ويليام ام پارديريج از مدرسه پزشکى UCLA دريافته است که فنيل آلانين موجود در آسپارتام به راحتى از سدّ مغزي- خوني (BLOOD-BRAIN BARRIER) عبور کرده و توازن پيام هاي عصبى را به هم مى‌زند. اگرچه از ميان بدن که عبور مى‌کند تغييراتى بوجود نمى‌آورد. نتيجه آن شامل کم توجهى، بيش فعالى و حتى حمله مى‌شود.

آسه سولفام K نيز موجب آزاد شدن انسولين مى‌شود. همان کارى که يک غذاى شيرين مى‌کند.

سوکرالوز نيز که درسال 1998 توسط FDA ( اداره ي غذا و دارو) تأييد شد، بايد توسط کبد سم زدايى شود که اين کار با اضافه کردن يک سري مواد شيميايى مضر هنگام پخت، به غذاهاى آماده انجام مي گيرد.


آلرژي هاى غذايى

 علائم آلرژى  فقط خارش ، عطسه و ديگر علائم مشهود نيست. دکتر آلان گابى از دانشگاه باستير معتقد است که آلرژي هاى غذايى مخفى مى‌توانند موجب دامنه وسيعى از مشکلات فيزيکى و روحى شوند. داروهاى محيطى نيز مانند آفت کش ها ، حشره کش ها و ديگر آلاينده‌هاى محيطى ، مصرف بيش از حد آنتى‌بيوتيک و رژيم غذايى نامناسب همگى در بوجود آمدن آلرژى نقش مؤثرى دارند.

تحقيقات ديگرى نيز نشان داده کاکائو ، ذرت ، تخم مرغ، شير ، پرتقال  و گندم از غذاهاى شايعى هستند که با اختلال بيش فعالى و آلرژى در کودکان مرتبط هستند. طى يک پاسخ آلرژيکى ، هيستامين در مغز آزاد مى‌شود. همچنان که در اعضاى ديگر بدن نيز اينگونه مى‌شود.

يکى از تأثيرات هيستامين، افزايش فرار خونابه در اطراف بافت هاى مغز است. مغز از آب اشباع شده و در نتيجه ميزان توجه و عملکرد حافظه کاهش مى‌يابد.


توصيه

غذاهاى خانگى (و نه غذاهاى آماده) براى هر سنى خوب هستند، اما براى بچه‌هاى در حال رشد بسيار مهم هستند. سعى کنيد فريزرتان را در پاييز با غذاهاى طبيعى و حيوانى پُر کنيد. اگر غذاى فرزندتان را چه در خانه و چه براى مدرسه با رژيم غذايى مناسب و متوازن درست کنيد، موجب مى‌شود ميزان يادگيرى دروس در او افزايش يابد.

تبيان

   
   

معرفی این صفحه به دوستان

ایمیل فرستنده

 

نام فرستنده

     ایمیل گیرنده

 

  نام گیرنده

   
   
   
   
copyright © 2006 Parsdiet All rights reserved Design by P.P.D Group

برداشتن مطالب از این سایت با ذکر نام سایت مجاز می باشد