تعداد بازدید: 1

 

ژنتیک نقش تعیین کننده ای در چاقی افراد دارد

   
 

 

 

 

دانشمندان مي‌گويند: شواهد جديد ژنيتكي نشان مي‌دهد افراد با دو گونه مختلف از يك ژن، هفتاد درصد بيش از ديگران در معرض چاقي قرار دارند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ”بي‌بي‌سي” : نتايج اين تحقيق به اين نكته اشاره مي‌كند كه با وجود اين كه بهبود شيوه زندگي، نقش اصلي در كاهش وزن ايفا مي‌كند ولي بعضي از افراد به دلايل ژنيتكي با دشواري بيشتري در كاهش وزن روبرو هستند.

اين تحقيق با همكاري دانشكده پزشكي پينسولا و دانشگاه آكسفورد همراه با بررسي اطلاعات آماري نزديك به چهارصد هزار نفر انجام شده است.

به گفته پروفسور “اندرو هاترزلي” از دانشكده پزشكي پينسولا، نتايج اين تحقيق مي‌تواند توجيهي بر تجربه بسياري از افراد باشد كه با وجود انجام تمرينات متناوب ورزشي و رژيم غذايي مناسب، موفقيت چنداني در كاهش وزن كسب نمي‌كنند.

پروفسور هاترزلي در ادامه مي‌گويد: “بر خلاف باور رايج كه نحوه زندگي افراد را عامل اصلي در چاقي مفرط مي‌داند، اين تحقيق نشان مي‌دهد كه عوامل ژنتيكي نيز مي‌تواند نقش مهمي در افزايش وزن داشته باشد.”
برپايه اين گزارش، افراد چاق بيشتر از ديگران در معرض ابتلا به بيماري مرض قند از “نوع دو” هستند.

بر اساس نتايج به دست آمده از افرادي كه در اين تحقيق شركت كرده‌اند، نيمي از اروپاييان سفيد فقط يك گونه از اين ژن مرتبط با چاقي را دارا مي‌باشند و در بدن يك نفر از ميان شش نفر از آنها دوگونه مختلف از اين ژن وجود دارد.

مرض قند نوع دو، اغلب در دوران بزرگسالي بروز مي‌كند. در بسياري از مبتلايان، عوارض اين بيماري از طريق رژيم غذايي كنترل مي‌شود اما در برخي ديگر، استفاده از دارو، معمولا به شكل قرص نيز ضرورت پيدا مي‌كند.

به گفته محققان، نتايج اين تحقيق از اين لحاظ حايز اهميت است كه جزو اولين شواهد علمي در مورد نقش عوامل ژنتيكي در زمينه چاقي مفرط است و يافته‌هاي بيشتر در اين زمينه به پيدا كردن روشهاي درماني جديد براي درمان اين عارضه منجر خواهد شد.

اين تحقيق هيچگونه اطلاعاتي در مورد چگونگي عملكرد ژنهاي مرتبط با چاقي ارايه نكرده، ولي دانشمندان اميدوارند كه در بررسي‌هاي بيشتر به نتايجي در اين زمينه دست پيدا كنند.

منبع: سایت پزشکان بدون مرز

   
   

معرفی این صفحه به دوستان

ایمیل فرستنده

 

نام فرستنده

     ایمیل گیرنده

 

  نام گیرنده

   
   
   
   
copyright © 2006 Parsdiet All rights reserved Design by P.P.D Group

برداشتن مطالب از این سایت با ذکر نام سایت مجاز می باشد