تعداد بازدید: 1

 

تلويزيون نباشد، بهتر غذا مي‌خوريم

   
 

 

 

 

امروزه تلويزيون جزء مهمي از لوازم خانگي ما شده است، طوري که در بيشتر شهرها و روستاها، نمي توان خانه اي را يافت که در آن تلويزيون وجود نداشته باشد.

تلويزيون خيلي چيزها را در زندگي ما تحت تاثير قرار داده است. ما حتي جاي وسايل و دکوراسيون خانه را هم بر اساس محل تلويزيون تعيين مي کنيم. ميز غذاخوري را جايي مي گذاريم و سفره را طوري پهن مي کنيم که همه بتوانند تلويزيون را تماشا کنند و کسي مجبور نباشد براي ديدن آن خود را اذيت کند يا لحظه اي از آن را از دست بدهد.

برنامه هاي تلويزيون گاه حتي برنامه هاي کاري و خانوادگي ما را هم تحت تاثير قرار مي دهد. ساعت مهماني ها و رفت و آمدمان را طوري تنظيم مي کنيم که با زمان پخش سريال يا فيلم محبوبمان تداخل نداشته باشد.

اما آيا تا به حال فکر کرده ايم که از اين همه تاثيري که تلويزيون روي زندگي ما ميگذارد، کدامش درست و کدامش نادرست است؟

به تازگي محققان مرکز بهداشت نيويورک به نتايج جالبي در همين رابطه دست يافته اند. اين محققان متوجه شده اند روشن بودن تلويزيون زمان صرف شام در خانه، باعث مي شود خيلي از فايده هايي که يک غذا در جمع خانوادگي مي تواند داشته باشد، از دست برود؛ فايده هايي مثل خوردن غذاهاي سالم تر.

محققان آمريکايي با بررسي حدود 1300 خانواده با درآمد پايين که يک کودک در سنين پيش دبستاني داشتند، دريافتند که اگر اين خانواده ها شام را با هم صرف کنند، احتمال اين که 2 واحد ميوه يا 3 واحد سبزي مصرف کنند، بيشتر از ساير خانواده هاست، اما به شرطي که موقع صرف شام، تلويزيون روشن نباشد!

يک يافته ديگر محققان اين بود که در خانواده هايي با سطح تحصيلات بالاتر، کمتر از ساير خانواده ها اين تمايل وجود داشت که شام خود را همراه با برنامه هاي تلويزيون صرف کنند. بنابراين چنين خانواده هايي نشان مي دهند که چگونه تحصيلات بالاتر والدين مي تواند به سطح بهداشت بالاتر خانواده ها منجر شود.

اين مطالعه، که خبرگزاري رويترز آن را گزارش کرده است، در آخرين شماره نشريه انجمن تغذيه آمريکا چاپ شده است.

درباره تاثير نامطلوب تلويزيون بر شيوه غذا خوردن و رفتارهاي تغذيه اي، پيش از اين نيز تحقيقات متعددي انجام شده بود.

کارشناسان مي گويند خوردن تنقلات گوناگون پاي تلويزيون، از نوشيدني هاي ناسالمي مثل نوشابه هاي گازدار و قندي گرفته، تا خوراکي هاي شور و پُرکالري، شيوع زيادي به خصوص در بين نوجوانان دارد و متاسفانه موقع تماشاي برنامه هاي جالب تر و مهيج تر، خودآگاهي فرد نسبت به چيزي که مي خورد يا مي نوشد کمتر است و شايد متوجه نشود که در موقع تماشاي 90 دقيقه بازي فوتبال يا دو ساعت تماشاي يک فيلم سينمايي، چند تا پاکت چيپس و پفک خورده يا چند کاسه تخمه و پسته را خالي کرده است.

منبع:تبیان

   
   

معرفی این صفحه به دوستان

ایمیل فرستنده

 

نام فرستنده

     ایمیل گیرنده

 

  نام گیرنده

   
   
   
   
copyright © 2006 Parsdiet All rights reserved Design by P.P.D Group

برداشتن مطالب از این سایت با ذکر نام سایت مجاز می باشد