محققان دريافتند که استفاده از رژيم غذايي مديترانه اي که سرشار از سبزيجات و ميوه است،خطر ابتلا به سرطان معده که دومين سرطان شايع جهان است، را کاهش مي دهد.
به گزارش روز دوشنبه ايرنا از رويترز، مطالعات گسترده اي که درميان 485 هزار و 44 نفر زن و مرد 35 تا 70 ساله از 10 کشور اروپايي انجام شد، حاکي از آن است که نحوه انتخاب غذا به شيوه رژيم غذايي مديترانه اي، خطرابتلا به سرطان معده را کاهش مي دهد.
دکتر "کارلوس گونزالس"، از موسسه سرطان شناسي "کاتالان" در بارسلونا اسپانيا معتقد است: نتايج حاصله از اين مطالعه نيز نقش رژيم غذايي مديترانه اي در کاهش خطر ابتلا به سرطان را تاييد مي کند.
رژيم غذايي سنتي يونان، ايتاليا و ديگر کشورهاي حوزه درياي مديترانه، فوايد درماني بسياري از جمله حفاظت در برابر سرطان دارد، اما اينکه درباره نحوه تغذيه از اين نوع رژيم که روي چه نوع سرطان تاثير گذار است، اطلاعات کافي نيست.
همه افراد شرکت کننده دراين مطالعه، حداقل نمره 18 ( از 20)، براي نزديک بودن رژيم غذايي آنها به رژيم غذايي مديترانه اي که سرشار از ميوه ، سبزيجات ، ماهي ، غلات و حبوبات و روغن زيتون و مصرف به نسبت کم گوشت قرمز و لبنيات را گرفتند.
افرادي که رژيم غذايي آنها بيشترين شباهت به رژيم غذايي مديترانه اي بود، 33 درصد کمتر احتمال ابتلا به اين بيماري را نسبت به افرادي که الگوي غذايي آنها بسيار دورتر رژيم ايده آل درياي مديترانه بودند، داشتند.
گفتني است طي اين تحقيق نه ساله ، 449 نفر از شرکت کنندگان دراين مطالعه، دچار سرطان معده شدند.
خطر ابتلا به سرطان معده به ميزان درصد براي هر يک نقطه افزايش در نمره فرد در رژيم غذايي مديترانه اي بود.
سرطان معده که دومين سرطان شايع در جهان است و تنها 23 درصد از افراد مبتلا به سرطان معده تا پنج سال زنده خواهند ماند، شناخت توصيه هاي رژيمي که به کاهش ابتلا به اين سرطان منجر مي شود، براي مديريت کارآمد براي مواجهه با اين سرطان بسيار مهم است.