خبرگزاري دانشجويان ايران - علوم پزشکي تهران سرويس : سلامت/بهداشت و تندرستي
یک متخصص تغذیه هشدار داد: در هنگام افطار باید مراقب دستگاه گوارش مان باشیم چرا که دستگاه گوارش در طول روز در حالت استراحت بوده و نباید یکباره به آن فشار وارد شود.
دکتر رضا آمری نیا متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران درمورد مصرف مواد غذایی در زمان افطار گفت: خوردن غذای زیاد در زمان افطار باعث جلب گردش خون به سمت دستگاه گوارش می شود تا کارهای مربوط به جذب و هضم غذا را انجام دهد و این امر موجب افت گردش خون در سایر قسمت های بدن از جمله مغز می شود که عامل اصلی کسالت و بی حالی بعد از افطار است.
دکتر آمری نیا با اشاره به این مطلب که در زمان افطار قند خون در کمترین حد خود قرار دارد افزود: با خرما یا مواد قندی که از پخت آنها اطمینان داریم می توانیم به بالا رفتن و متناسب شدن قندخون کمک کرده و حالت گرسنگی و ضعف زمان افطار را رفع کنیم.
وی با تاکید بر نخوردن غذاهای خیلی داغ و خنک در زمان افطار گفت: از آنجایی که دستگاه گوارش در طول روز در حالت استراحت بوده این تغییر ناگهانی می تواند باعث آسیب دیدگی و تاثیرگذاری بر ترشحات دستگاه گوارش باشد.
این متخصص تغذیه در ادامه با اشاره به فواید مصرف مواد غذایی ماند حلیم، شله زرد و آش در رمضان گفت: این مواد غذایی مفید حاوی غلات و حبوبات است که می تواند در ثابت نگه داشتن قند خون در طول روز کمک کند و مصرف این مواد غذایی به اندازه مناسب بسیار مفید است.
دکتر آمری نیا در پایان تاکید کرد: بهتر است شام سبک حدود 2 ساعت بعد از افطار صرف شود، با توجه به اینکه در طول ماه رمضان فرد در زمان کمترین فعالیت، بیشترین مواد غذایی را دریافت می کنند و در بیشترین زمان فعالیت، کمترین مواد غذایی را دریافت می کند و این عدم تعادل ممکن است فرد را دچار مشکلاتی مانند نفخ ، سوزش و درد معده، اختلال در خواب و ... کند بنابرایت توجه به این توصیه ها از بروز مشکل پیشگیری خواهد کرد.
لینک مصاحبه: http://tums.isna.ir/mainnews.php?ID=News-17233
|