تعداد بازدید: 1

 

مصرف مكرر فست فودها ذائقه كودكان را تغيير مي‌دهد

   
 

 

 

 

كارشناس مسؤول تغذيه مركز بهداشت استان يزد گفت: مصرف مكرر غذاهاي آماده و فست فودها مي‌تواند زمينه را براي بيماري‌هاي قلبي و عروقي فراهم كرده و كودكان را نيز با عادات غذايي ناسالم هر چه بيشتر به سمت مصرف اينگونه غذاها سوق دهد.

يوسف نقيايي در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: فست فودها يا غذاهاي آماده غذاهايي نظير پيتزا، ساندويچ هاي سرد و گرم، سوسيس، كالباس و ... هستند كه بيشتر اين غذاها از نظر محتواي كالري، چربي، قند و نمك بسيار بالاتر از حد استاندارد قرار دارند.

وي گفت: از آنجايي ‌كه اين غذاها عمدتا به شكل سرخ كردني و با مصرف روغن زياد تهيه مي‌شوند، علاوه بر كالري زياد مي‌توانند به علت مصرف روغن‌هاي نامناسب با اسيدهاي چرب اشباع و ترانس بالا زمينه بروز بيماري‌هاي قلبي و عروقي را نيز در فرد ايجاد كرده و سلامت فرد را به خطر بياندازند.

كارشناس مسؤول تغذيه مركز بهداشت استان يزد در خصوص مصرف فست فودها براي كودكان، اظهار كرد: استفاده از اين غذاها در كودكان، عادات ناسالم غذايي را به دنبال دارد و به دليل استفاده زياد از طعم دهنده‌ها و يا مواد قندي و نمك‌هاي طعام ذائقه كودكان را تغيير داده و آنها را به سمت مصرف هرچه بيشتر غذاهاي آماده سوق مي‌دهد.

نقيايي تصريح كرد: وجود مشكلات بهداشتي در تهيه مواد اوليه فست فودها از بحث‌هاي ديگري است كه مي‌تواند سبب بيماري در افراد شود و اين مشكلات بهداشتي خصوصا در ايام گرم تر سال با شيوع بيشتري موجب بروز بيماري‌هاي گوارشي در فرد مصرف كننده مي‌شود.

وي گفت: از طرف ديگر در صورتي‌كه نظارت مناسب بر مواد اوليه اين غذاها وجود داشته باشد و از تركيبات مناسب در تهيه اين غذاها استفاده شود، مي‌تواند تامين كننده خوبي از مواد غذايي براي افراد باشد. به عنوان مثال تهيه پيتزا يا ساندويچ‌هاي خانگي با مواد كاملا بهداشتي و مغزي مي‌تواند غذايي سالم و مناسب باشد.

نقيايي اضافه كرد: نكته كلي در مصرف اين قبيل غذاها، علاوه بر اطمينان از مواد اوليه بهداشتي و سالم، رعايت تعداد دفعات مصرف فست فودهاست چرا كه استفاده مكرر آنها منجر به چاقي، اضافه وزن و مشكلات ناشي از آن همچون فشار خون بالا، بيماري‌هاي قلبي و عروقي و ... مي‌شود.

اين كارشناس تغذيه در ادامه در خصوص افزايش مصرف اين غذاها در كشور و استان اشاره كرد و گفت: متاسفانه تعداد مركز عرضه اين غذاها در كشور و استان يزد روز به روز رو به افزايش است كه نياز به نظارتهاي بيشتر را نشان مي‌دهد.

وي گفت: ‌اصلي‌ترين نوع نظارت بر عهده مراكز بهداشت است كه از نظر وضعيت بهداشتي و محيطي مراكز تهيه فست فودها و غذاهاي آماده را مورد بررسي قرار دهند و در صورتي‌ كه مواد غذايي بدون مجوز بهداشت در تهيه غذاها استفاده شوند اجازه فعاليت به مركز تهيه اينگونه غذاها نمي‌دهند و اين به تنهايي كافي نيست چرا كه بسياري از مواد غذايي داراي پروانه ساخت نيز از نظر تغذيه‌اي مناسب نيستند.
منبع:خبرگزاری غذا

   
   

معرفی این صفحه به دوستان

ایمیل فرستنده

 

نام فرستنده

     ایمیل گیرنده

 

  نام گیرنده

   
   
   
   
copyright © 2006 Parsdiet All rights reserved Design by P.P.D Group

برداشتن مطالب از این سایت با ذکر نام سایت مجاز می باشد